Servera med stil

Matlagning är något som egentligen sker med alla sinnen. Det ska se bra ut på tallriken, dofta gott och givetvis ska det smaka ännu bättre och med de tillbehör som finns att använda sig av idag så är upplägget av maten det minsta problemet. 

Ibland är vardagen rätt tidspressad och det är viktigt att försöka få tid att sätta sig ner och äta middag tillsammans hela familjen mellan olika aktiviteter. Det kan därför vara en bra idé att försöka hjälpas åt att laga maten så man hinner träffas och prata med varandra, göra maten till den centrala träffpunkten som det egentligen är och samtidigt lära barnen både matlagning och att uppskatta de råvaror man faktiskt använder sig av.

Ett bra sätt att få barnen att uppskatta olika grönsaker är att göra något dekorativt och kul med dessa. de ska inte vara tråkiga tillbehör som det tjatas om att man ska äta upp. Det skapar bara ett obehag inför nästa måltid och sen är den onda spiralen igång. Införskaffa istället redskap som gör det enkelt i köket för barnen både att hjälpa till och att själv välja hur de vill ha sina morötter eller sin gurka på tallriken. Bland annat så har tillbehör som grönsakssvarven, spiralizern och mandarinen man använder för att hacka sina grönsaker med blivit ordentligt populär och det blir dekorativt på tallriken oavsett om det är till vardags eller vid mer festliga tillfällen.