Kaffe- en sann smaksak

I Sverige dricker vi kaffe i mängder och den gamla lilla koppen kaffe är sen länge ett minne blott, nu dricker vi kaffe i stora muggar som rymmer flera deciliter. Frågan är om det verkligen var tänkt att vi skulle konsumera kaffe i den här utsträckningen eller om det kanske har blivit lite överdrivet?

Som dem flesta av oss redan vet så har koffeinet en uppiggande effekt på oss människor därför är det också enkelt att förstå varför vi beter oss som beroende runt kaffet och varför vi häller i oss sådana mängder som vi faktiskt gör. Likt andra typer av beroenden så ser vi även här att kaffet har en så pass stark effekt på oss att vi får problem om vi beslutar oss för att sluta konsumera kaffe. Symtom som kan uppstå är förstoppning, humörsvängningar, koncentrationssvårigheter och sist men inte minst huvudvärk. Hur många gånger har man inte varit med om att ha en tillsynes oförklarlig huvudvärk, tills det slår en att man inte druckit sin dagliga mängd kaffe.

Kaffet har utan tvekan en relativt stark effekt på oss och det har diskuterats om det är till vår fördel eller vår nackdel, men det kan vara tänkvärt att veta om att för mycket kaffe kan bilda missfärgningar på dina tänder och tära på din tandemalj eftersom att det innehåller syra.  Kanske landar man någonstans mittemellan och inser att lagom av allt är ett beprövat och fungerande förhållningssätt till det mesta här i livet. Gott och ekologiskt fairtrade kaffe köper du i Baristashopen dem vet verkligen hur kaffe ska smaka när det är som bäst.

Men vad vore ett kalas utan kaffe oavsett om det är för barn eller vuxna, kaffet är pricken över i:et i såväl vardag som fest. Ska du anordna ett barnkalas men pompa och ståt så kan du passa på att bjuda in föräldrarna till dem bjudna barnen på en god kopp java och en trevlig pratstund. Ett kalas kräver sin dekoration och vill du hitta festliga kalasgrejer för alla tillfällen så gör du det bäst hos Partyhallen, där hittar du också kaffemuggar i plast till dem äldre gästerna.