Fixa köket för kaffeälskaren

Som kaffeälskare är köket en helig plats. Det enda som kanske kan slå ett välutrustat kök med kaffeapparaturer är ett riktigt bra café, men varför inte ta lite av den känslan in i köket?

Dedikerad kaffehörna

kaffe kökEtt bra sätt att göra köket ännu lite mysigare är att fixa en dedikerad kaffehörna eller en kaffebar om man så vill. Dedikera en bit av köksbänken eller gör en sideboard till dedikerat baristautrymme. Placera där din espressomaskin, kaffekvarn, vattenkokare och presskannor så är du alltid redo att göra en kopp perfekt kaffe.  Dekorera gärna med vackra bilder eller prylar som för tankarna till kaffets värld.

Rätt färg och materialval

För att få den rätta cafékänslan så är det viktigt att man väljer rätt färger och material. Gå in på en kakelaffär online och sök reda på härligt kakelplattor som passar looken du är ute efter. Varför inte rektangulära vita plattor för att få den industriella känslan så många moderna caféer nu har.

När det kommer till färgval så kan varma mörka bruna färger vara mycket passande för att lyfta fram kaffets del i köket ytterligare.

Tänk igenom utrymmet

Ta inspiration från experterna och tänk från grunden igenom hur utrymmet skall utnyttjas. I denna artikeln går designduon John Barnett och Anna Burles igenom hur de tänker när de blir anlitade att designa ett café. Tänk på hur kunden(eller i detta fallet du och din familj) kommer röra sig i utrymmen. Välj en design som passar in med din egna världsbild och stil så att du verkligen trivs där. De lägger också stor vikt på att låta kaffet och skapandet vara i fokus. Låt din kaffebar vara en fokuspunkt i köket och dra till sig den uppmärksamhet den förtjänar.