Besök kaffestaden Helsingborg

Helsingborg är en riktig kaffestad, det här är utan konkurrens Sveriges bästa kaffe mecka. Är du på visit i Helsingborg och är en kaffeentusiast så får du avsätta tid till att prova alla goda och välutvecklade kaffesmaker som finns lite överallt på olika caféer.

Kaffe är något som vi Svenskar generellt dricker ganska stora mängder av dagligen, flera av oss har dessutom utvecklat ett fysiskt behov av att dricka kaffe. Den viktigaste koppen är som du säkert redan känner till, morgon kaffekoppen. Morgonkaffet hjälper oss att komma igång och starta dagen på ett optimalt sätt.

Helsingborg- Sveriges kaffehuvudstad

I Helsingborg har man insett kaffets värde och kanske är det därför staden är klart bäst på kaffe i hela Sverige. Här hittar du bland andra Zoega och Sofiero, två riktigt stora kaffeleverantörer med gedigen erfarenhet av högkvalitativt kaffe.

Besök ZOÉGAS eget café

Zoega premierar kvinnliga producenter i Östafrika och deras hållbarhetsinitiativ har inte bara skapat bättre försörjningsmöjligheter för  utsatta kvinnor utan också bidragit till ett hållbart odlingsarbete. Passa på att besöka ZOÈGAS Café på Drottningatan 30 i Helsingborg för en riktig smakupplevelse. Under din visit rekommenderas du att bo på ett bekvämt och centralt hotell så att du har direkt närhet till allt det goda som Helsingborg har att bjuda på.

Ta dig över sundet på 20 min

Helsingborg är en vackert belägen stad med närhet till det mesta, inklusive Danmark. Här kan du som älskar shopping, god mat och ett pulserande nattliv verkligen njuta, Helsingborg är en mångfacetterad stad med ett brett spektra av sevärdheter och upplevelser. Ta dig över sundet och besök det bedårande och färgstarka Helsingör, njut av lummiga gator och god glass i den vackert belägna sjöstaden.

Olssons Skafferi

Passa på att besöka Olssons skafferi som räknas till en av Helsingborgs hemtrevligaste restauranger med italienska specialiteter gjorda på högkvalitativa råvaror. Är du en sann gourmand så får du inte missa ett besök på denna unika och välsmakande restaurang.